Alle voordelen van gitaarspelen op een rijtje! Het is veel meer dan je denkt. Lees snel het artikel hieronder
GreaterZense - Look Good Feel Great!
Gitaar 24 januari 2018
mm
Karen Geen reacties

Gitaarspelen is supergaaf! Niet alleen dat… hieronder alles over wat het nog meer met je doet. Nog meer redenen om het nu te gaan leren of die gitaar weer van de zolder te halen!

Feel Great en speel Gitaar!

Wist jij al dat gitaarspelen je hersenactiviteit een boost kan geven? Net zoals je sex leven, je six-pack en nog veel meer. Het geeft, volgens een studie van McGill University, dopamine af in de hersenen. Het maakt je gelukkig! Het geeft een geluksgevoel. Dopamine wordt bijvoorbeeld ook afgegeven als je sex hebt, als je sport, als je je dromen visualiseert, als je verliefd bent, als je eet. Je kunt verschillende dingen eten waar je gelukig van wordt zoals: Amandelen, watermeloen, yoghurt, banaan, mager rood vlees, kip, tofu, donkere chocolade, avocado’s… Maar ook door meditatie, koud douchen of door gitaar te spelen!

 

Het leren spelen van akkoorden en het lezen van bladmuziek opent nieuwe neurale paden. In wezen her bedraadt een gitarist zijn brein op een positieve manier, wat leidt tot allerlei voordelen.

 Zeg maar dag tegen stress met je gitaar!

Of het nu je baas is of rekeningen die je pijn doen, gitaar spelen kan helpen om stress weg te nemen. Een studie van het Mind-Body Wellness Centre en Loma Linda University School of Medicine en Applied Biosystems laat zien dat stress op gnomisch niveau kan worden verminderd door gitaar te spelen. Niet alleen stress. Ook heb je meer kans op een scherpere hersenfunctie, dus minder kans op mentale achteruitgang.

Muziek luisteren en pijn verminderen

Laat je pillen voortaan in de kast… Volgens een onderzoek van het Pain Research Center van de Universiteit van Utah kan het luisteren naar muziek je geest afwenden en pijn verminderen.

Sterker

In Nederland zijn ze erachter gekomen dat mensen die langer dan 100 minuten per dag gitaar spelen een enorme daling van bloeddruk hadden en een lagere hartslag. Ook zullen je handen en je pols sterker worden en flexibeler om dan nog maar niet te denken aan de spieren die je zult kweken in je armen en schouders.

sunset gitaar spelen

Self Confidence 

Boost je zelfvertrouwen door een song helemaal eigen te maken, niets beters dan dat! Het maakt je blij en zekerder. Nog beter om je eigen song te creëren, te gek! Creativiteit ten top!

Sporten

Uiteraard ga je je eigen muziek opnemen en dat afspelen als je gaat sporten, want dan zul je merken dat het sporten minder vermoeiend zal zijn. Win –win dus!

Concentratie en geheugen

Verbeter je concentratie en geheugen door gitaarlezen te leren lezen en akkoordvormen te maken. Een studie aan de Universiteit van Zürich concludeerde dat de gebieden van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het geheugen werden gestimuleerd tijdens het spelen van de gitaar. Dit heeft betrekking op zowel cognitieve als spiergeheugen. Kinderen met ADHD worden soms geadviseerd om een ​​instrument op te pakken om hen te helpen hun energie te richten op iets creatiefs en positiefs. Verbeterde rijvaardigheid en discipline zullen u helpen zich op deze nieuwe vaardigheid te concentreren en de concentratie te verbeteren. Deze hobby helpt ook spelers hun geheugen te verbeteren. Overigens zul je ook je talenkennis enorm kunnen verbeteren door teksten te schrijven voor je eigen muziek in andere talen.

Multitasker

Vlak niet uit wat je allemaal spelenderwijs aan het doen bent, terwijl je lekker op je gitaar bezig bent. Lezen van akkoorden, de juiste akkoordvorm vormen met je handen, het op tijd spelen van de noot, als je zingt ook het op tijd zingen van de noten, het luisteren naar het geluid wat je produceert en misschien ook nog wel op je omgeving te letten. Jij wordt de beste multitasker die er is!

Jij kunt wat betekenen voor anderen

Mensen hebben veel met muziek, een diepe verbintenis. Het kan je maken lachen of huilen. In films bepaalt het de totale sfeer. Vaak roepen songs van vroeger ook bepaalde herinneringen op. Op een trouwdag, dat je eerste verkering uitging, dat je net iemand ontmoette, op een concert of een film. Hoe mooi is het als jij iets zou kunnen beteken voor iemand anders? Misschien maakt jouw song het verschil in iemand anders zijn leven. Sowieso kan het verschil maken in je eigen leven, omdat je de dingen van je afschrijft.

Sfeer

Komt iemand ergens met een gitaar aan en gaat spelen dan is met zekerheid de sfeerverhogend, het kan mensen samenbrengen en geeft een geluksgevoel. Je bent ook meteen het middelpunt van aandacht, maar zorgt er ook voor dat mensen met je mee willen zingen en voor hen dus ook stressverlagend is.

Nog niet genoeg redenen om te gaan spelen?

Als bovenstaande nog niet genoeg voor je is om te gaan spelen. Alleen al het dragen van een gitaar vergroot de kans dat mannen of vrouwen je heel interessant vinden. Dit omdat de mens muzikale vaardigheden associërt met intelligentie, toewijding, hard werken en fysiek talent.

Countryside gitaarGuitar Concert Optreden Band Meisje met gitaar

Leren spelen

Met al een paar akkoorden kun je al een nummer spelen. Dat is heel fijn want je blijft dan plezier houden. Het allerbeste is om lessen te volgen en wat begeleiding te hebben zodat je ook direct de juiste snaar te pakken hebt.  Speel elke dag totdat je vingers pijn gaan doen en dat zal in het begin niet lang zijn, maar gelukkig wennen je vingers snel. Begin met een aantal akkoorden van een makkelijk en leuke song, zodat je al snel de smaak te pakken krijgt en zoals je weet maakt dit dopamine aan waardoor je al snel elke dag verlangt om je gitaar op te pakken. Met leuke begeleiding maak je er elke dag een feestje van.

Soorten en stijlen

  • Flamenco
  • Blues
  • Country
  • Pop
  • Rock
  • Heavy-metal
  • Grunge
  • Punk
  • Bluegrass
  • Jazz

Over de Auteur

Michel Penterman maakte zijn eigen video over gitaarspelen en direct werd deze video dagelijks duizenden keren bekeken. Hij besloot zijn eigen online gitaarlessen te maken op de leukste en meest complete manier.

Wacht niet langer en begin met de allerleukste en makkelijkste manier om gitaar te leren spelen!

Feel Great en speel Gitaar net zoals velen anderen voor jou

Ja, dat wil ik!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *